HISTORIEK EN EVOLUTIE

De geschiedenis van transport Van Brussel begint wanneer Léon Van Brussel kort na de Eerste Wereldoorlog start met een boderonde met paard en kar. De eerste vrachtwagens kwamen er in de woelige jaren 40 en werden vooral gebruikt voor verhuizingen en nationale transporten.

Niet veel later kwam het familiebedrijf in handen van een nieuwe generatie. De zonen van Léon, Leo, Frans en Erik, hebben de zaak overgenomen in de jaren 60 en spitsten zich al gauw toe op internationale transporten, voornamelijk naar Frankrijk en Groot-Brittanië.

Vanaf 1975 was Van Brussel pionier wat betreft transporten naar Hongarije. Er werd geïnvesteerd in nieuwe materialen en het wagengenpark breidde uit met onder andere grote kipwagens voor het transport van graan en dierenvoeding. Door de toenemende concurrentie vanuit het Oostblok en het pensioen van Frans en Leo Van Brussel, stopten de transporten naar Hongarije in 2005.

Kleinzoon Jeroen Van Brussel nam de zaak over in 2006 en vestigde het nog steeds groeiende bedrijf in Boechout. Van Brussel is momenteel gespecialiseerd in transporten binnen de Benelux en naar Duitsland en Frankrijk. We werken strikt volgens de Europese regelgeving wat betreft import en export van goederen. Het familiale karakter van de zaak en de nauwe samenwerking met alle medewerkers, zorgt ervoor dat Van Brussel flexibel kan inspelen op de steeds veranderende eisen van de klant en de verschuivingen op de internationale transportmarkt.

Klantgericht

De chauffeurs, bedienden en arbeiders hechten belang aan klantbetrokkenheid. Voor Van Brussel zijn klanten tevens partners. Er wordt voortdurend gezocht naar optimalisatie en verbetering en er wordt gestreefd naar een langdurige relatie met het cliënteel. De transporten die uitgevoerd worden, zowel nationaal als internationaal, worden door het bedrijf continu geanalyseerd, geëvalueerd en geoptimaliseerd. Kortom: op Van Brussel kan u bouwen voor uw transport!”